duminică, 24 ianuarie 2016

Traditii internationale de nunta si traditi de nunta Constanta - 0762838354Traditii si obiceiuri de nunta internationale:

In China – culoarea predominanta pentru nunta, este rosu, simbol al dragostei celor doi miri. Decoratiunile, cadourile si rochia miresei toate sunt realizate in nuante de rosu.

In Japonia – mireasa poarta cel putin doua rochii de mireasa, prima de regula este alba, insotita de un machiaj foarte elaborat, in care predomina albul. Rochia de petrecere este colorata, reprezentanta de un kimono de matase. Exista si o superstitie conform careia miri trebuie sa bea impreuna cate noua cupe de sake, pentru a avea noroc in casnicie.


In India – orice nunta are sigur 3 lucruri: dulciurile – ce simbolizeaza o viata fericita, ouale - simbol al fertilitatii si banii pentru o casnicie prospera. Mireasa este pictata cu henna si poarta numeroase bijuterii, iar rochia este reprezentata de un sari in nuante de rosu sau roz.


In Africa de Sud – la nunta trebuie sa fie prezente toate cele 12 simboluri ale vietii in cultura africana: vin, grau, piper, ierburi amare, apa, o cratita, o lingura, miere, o sulita, o matura, un scut, Biblia si Koranul.

In Jamaica – se obisnuieste sa se trimita felii de tort invitatiilor ce nu au reusit sa ajunga la nunta.

In Maroc – nunta dureaza intre 4 si 7 zile iar inaintea nunti mireasa este imbaiata in lapte.

In Franta – la nunta exista un obicei unic - paharul cu doua manere din care cei doi miri beau pe parcursul evenimentului. Acest pahar este mostenit din generatie in generatie si are valoare sentimentala.

In Grecia – miresele poarta voaluri colorate, scopul acestora fiind sa alunge duhurile rele. Si nelipsit de la orice petrecere greceasca este obiceiul de a sparge farfurii.In Germania – exista un obicei foarte frumos, cei doi miri pregatesc un album, o carte in care spun povestea lor, de la inceputuri. Aceasta carte-album contine si poze si va fi vanduta invitatiilor, iar banii obtinuti vor fi un dar de inceput de drum pentru cei doi tineri casatoriti.

In Austria – la nunta domnisoarele de onoare poarta rochii asemanatoare cu rochia miresei, pentru a pacali duhurile rele, astfel protejeaza mireasa.

Toate aceste traditii si obiceiuri sunt foarte frumoase si reprezentative pentru fiecare cultura in parte. Noi venim in sprijinul tuturor celor ce vor sa organizeze o nunta, indiferent de obiceiurile si traditiile alese si va punem la dispozitie servicii complete pentru nunta Constanta – 0762838354

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu